МОДЕРНИ, ПРАКТИЧНИ, УДОБНИ
line decor
  
line decor
DIUSAPET ИТАЛИЯ ITALY

 

ПОЛЕЗНИ СТАТИИКАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ...

 

За контакти и индивидуални поръчки: 0898 327 925 0897 98 14 79 e-mail: office@dogyfashion.com

Хранене през лятото
Как да храним кучето през лятото?

 

Кучетата през летните горещини обикновено не искат да се хранят и отслабват. Това е защото през лятото кучето става по-капризно и намалява дажбата заради горещината. В същото време разхода на енергия е по-голям заради охлаждането на организма. Това е причината кучетата да отслабват и да изглеждат зле. Приемайки по-малко храна кучето приема и по-малко витамини необходими за неговия организъм. Това е причината за рухването на организма и на имунната система. Лятно време много кучета се разболяват и отпадат физически, защото им липсват основни витамини и микроелементи.

Витамините са сложни органични вещества, които в незначителни количества оказват мощно ускоряващо действие върху химичните реакции в животинския организъм.

NUTRAM GRAIN FREE ПУЙКА, ПАТИЦА И ПРЯСНО ПИЛЕ Участват в обмяната на водата, минералните вещества, мазнините, белтъчините и въглехидратите. Действието на витамините в организма се приближава до това на ензимите и хормоните. Известни са  над 33 витамина и витаминоподобни субстанции. В летните горещини е хубаво да храним с храна за активни кучета. Такава храна е DIUSAPET ИТАЛИЯ ITALY Essential Stamina, Essential Nautical Living, Essential Estate Living, Planet Pet Society for Active Dog или друга серия с повече протеин и мазнина.

Много е важно да се дават допълнително витамини независимо дали кучето се храни със суха храна или отпадъци от нашата трапеза. При преработка сухата храна губи над 40% от витамините. При домашно приготвена храна липсват над 85% от витамините.

През летните горещини най-често липсва Цинка. Цинкът влияе на растежа, костообразуването и възпроизводителните функции. Той участва в над 200 метаболитни функции. Участва в обмяната на белтъчините, въглехидратите, мазнините и водата. При недостиг в организма настъпва атрофия на тестисите, загуба на апетит, увреждане на кожата и окапване на космената покривка. В по-големи количества цинк се намира в месото, жълтъка на яйцата и млякото. Но с тези продукти трудно се набавя в организма. Много често до недостиг на Цинк се стига след дългото приемане на Калций.

Препоръчва се да се дава бирена мая с чесън или комплексни витамини: например Цинк с витамин С и Е.

Витамин E (токоферол) не се синтезира в организма на кучето. Набавянето му става чрез някои храни от растителен произход. Съдържа се и в суровото мляко, яйцата, месото (незначителни количества). Основната му физиологична функция е свързана с размножителния процес. При недостиг се понижават оплодителните способности на яйцеклетките, нарушава се вгнездяването на зиготите, а при бременните кучки е възможна резорбция на ембрионите. При разплодните мъжки кучета недостигът на витамин E води до понижаване на сперматогенезата, мускулна дистрофия, поражения на черния дроб. Мъжки кученца, родени от майки, при които е имало недостиг на витамин E в храната, са с понижена оплодителна способност на сперматозоидите, когато настъпи половата им зрялост. Витамин E оказва влияние върху тъканното дишане и окислителните процеси. Резорбцията му се осъществява предимно в тънките черва, но за нормалното му усвояване от организма на кучето, е необходимо в храната да се съдържат достатъчно мазнини.

Бирената мая помага за качване на килограми и за подобряване на апетита. С бирена мая и чесън се изчистват кучетата от паразити и се пречиства кръвта.

 

ВСИЧКО ЗА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ!!!