МОДЕРНИ, ПРАКТИЧНИ, УДОБНИ
line decor
  
line decor
DIUSAPET ИТАЛИЯ ITALY

 

ПОЛЕЗНИ СТАТИИКАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ...

 

За контакти и индивидуални поръчки:

0898 327 925
0897 98 14 79
e-mail: office@dogyfashion.com

 

С какво да храним нашите любимци?

Скъпо ли е да храним нашето куче или котка с висок клас храна ?

 

Във време на криза голяма част от собствениците на кучета и котки започват да търсят по - евтин вариант за изхранването на си домашния любимец.

Ще изброим няколко от по-популярните начини за хранене:

·         субпродукти от трапезата или закупени от магазин

·          консерви

·          евтини сухи храни

·          среден клас храни

·          супер премиум клас

 

 

 

В България храненето със субпродукти т.е. отпадъци от нашата трапеза, фенери, гръкляни, хляб и др. е най - популярен при отглеждането на домашните животни.

За едно куче с тегло около 30 килограма са необходими около един килограм пилешки фенер и 300 грама хляб. Този порцион струва от 1,50 лв. до 2,00 лв. в зависимост от цените на продуктите.

При този начин на хранене, обаче липсват витамини и минерални вещества, необходими за пълноценен живот и здраве на Вашият любимец, чиято цена за храноден би била от 0,40 лв. до 1,00 лв. ако се добавят към храната.

Приготвянето на домашна храна има и много съпътстващи разходи (готвене, ток, миене на съдове, губене на време за приготвяне на храната).

Много хора изхранват своите любимци с консерви. Трябва да се има предвид, че в съдържанието на консервите, пастетите и паучовете съдържанието на влага е около 80% и само около 20% сухо вещество. Животното се засища за кратко и после отново е гладно. Витамини почти липсват. Тук също има различни по качество и цена продукти. За едно куче с тегло около 30 килограма са необходими 1-2 консерви на ден, което струва от 2 до 6-7 лева на ден.

Хранене с евтини сухи храни – цените на тези храни варират от 1,20 лв. до 2,20 лв. за килограм. Със съжаление трябва да се отбележи, че се изготвят основно от ниско качествена царевица и некачествена мазнина. Усвояемостта на им е много ниска - до 30-40%. т.е. 60%-70% от храната се изхвърля неусвоена. В тях баланса е много лош, липсват витамини и минерални вещества. Куче с тегло 30 килограма се нуждае около 600-800 грама от тази храна. Цената за храноден е около от 0,80 лв. до 2,00лв.

Средния клас храна (премиум клас) съдържа от 14% до 25% месо и усвояемостта достига до 50% - 70%. Цената на един чувал от този клас е между 55 и 85 лева за 15 кг. Цената за храноден е от 1,45 лв.

 

DIUSAPET ИТАЛИЯ ITALY

LARGE BREED PUPPYВисоките класове хрании съдържат от 30%  до 65-70% Най-качественото предложение са холистичните храни от Италия - ALLEVA. Много висока усвояемост има при английските храни ESSENTIAL.

Един чувал варира от 75 до 145 лева за 15 или 12.5 килограма. Цената за хранене на куче с тегло 30 килограма варира от 1,20 лв. до 3,00 лв. за храноден. това се дължи на по-ниските дажби поради високата усвояемост на храната. Т.е. много малко от енергията 8%-15% се изхвърлят чрез урината и фекалиите не усвоени. Тези храни съдържат всички необходими витамини и минерали, необходими за нашият любимец.

Хранейки с висок клас храна ние обезпечаваме всичко, от което се нуждае нашето куче и котка. Хранени с висок клас храни те са много по-здрави и боледуват много рядко..

Тези животни, които се хранят не балансирано обикновено посещават много често ветеринарните кабинети. Изследванията показват, че 70% от заболяванията в нашата страна се дължат на неправилно хранене и на липса на витамини и минерали в организма на домашните любимци.

 

Субпродукти - 1,50-2,00 лева + витамини и минерали

еевтини сухи храни - 0,80-2,00 лева + витамини и минерали

Среден клас сухи храни - 1,45-2,00 лева

Висок клас(супер премиум) - 1,20-3,00 лева

 

Оказва се, че храненето с висок клас храна е не само по-здравословно, но и по-икономично.

 

ВСИЧКО ЗА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ!!!

ВСИЧКО ЗА АКВАРИСТИКАТА