МОДЕРНИ, ПРАКТИЧНИ, УДОБНИ
line decor
  
line decor
DIUSAPET ИТАЛИЯ ITALY

 

ПОЛЕЗНИ СТАТИИКАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ...

 

За контакти и индивидуални поръчки: 0898 327 925 0897 98 14 79 e-mail: office@dogyfashion.com

 

ВИТАМИНИ ЗА КУЧЕТА И КОТКИ

 

Витамините са основни хранителни вещества - наред с белтъците, мазнините, въглехидратите и минералните соли. Те са регулатори на обменните процеси като основното им действие е каталитично.

Необходими са за нормалното протичане на всички реакции в организма, за усвояването на хранителните вещества, за растежа и възстановяването на клетките и тъканите.

Редовният им прием повишава имунитета и устойчивостта на организма към неблагоприятните фактори на околната среда, подпомага кръвотворенето, функциите на черния дроб и жлезите с вътрешна секреция.

Витамините са необходими за нормално използване на белтъците, мазнините, въглехидратите и минералните соли. При тяхната липса или недостиг обмяната на тези хранителни вещества се нарушава.

Липсата на отделни витамини може да причини недостатъчно усвояване на другите. Тяхната биологична активност в голяма степен зависи от съдържанието на белтъчини в храната. Недостигът на белтъци нарушава усвояването на витамините С, В1, В2, каротин и др. Затова при белтъчна недостатъчност настъпва и витаминна, въпреки достатъчния внос на витамини с храната. При правилно организирано рационално хранене с качествена суха храна (в България качествените марки не са повече от 4-5), организмът получава всички витамини и не се налага допълнителен внос на витаминни препарати.

При хранене с домашно приготвена храна задължително трябва да се добавят витамини. Най-подходящи са канадските витамини на XtraCare. Това е компания за професионални хранителни добавки за кучета и котки.

На кучешкия и котешки организъм не му достигат витамини не само през пролетта, но и през останалите сезони. Няма друг начин за набавяне на витамини освен чрез качествена храна (ALLEVA,  ESSENTIAL, APPLAWS,  Planet Pet, OPTIMA NOVA) или добавянето им допълнително под формата на таблетки или паста.

Не трябва обаче да се отнасяме към витамините като към лекарства. Да не забравяме, че те не лекуват, а помагат на организма да работи правилно. Известни са отрицателните последствия от предозирането на витамини А и D, многократно превишаващи нормата, но предозирането на всички останали витамини дори 10 пъти трудно би довело до странични ефекти.

 

 ТУК МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ГОЛЯМА ГАМА ОТ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ВАШИТЕ ЛЮБИМЦИ:

 

- ЗА КУЧЕТА

 

- ЗА КОТКИ

ВСИЧКО ЗА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ!!!

ВСИЧКО ЗА АКВАРИСТИКАТА