МОДЕРНИ, ПРАКТИЧНИ, УДОБНИ
line decor
  
line decor
DIUSAPET ИТАЛИЯ ITALY

 

ПОЛЕЗНИ СТАТИИКАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ...

 

За контакти и индивидуални поръчки: 0898 327 925 0897 98 14 79 e-mail: office@dogyfashion.com

DIUSAPET ИТАЛИЯ ITALYЗащо кучето капризничи при хранене?

Защо кучето не се храни?

Злояди кучета

 

Често срещан проблем днес е, че много собственици се оплакват от домашните си любимци, че са злояди. Не ядат достатъчно или отказват да се хранят няколко дни.

Много собственици допускат грешка и дават лакомства от масата на своето куче, което е напълно погрешно. Даването на саламче или кашкавалче от масата довежда до там, че кучето започва да проси за тези вкусотии и отказва да яде сухата храна.

Друга грешка е овкусяването на сухата храна с мляко, супа, масло или др. По този начин Вие окончателно се признавате за победени от кучето и го разглезвате за цял живот.

Кучешкия храносмилателен тракт е устроен по-същия начин както този на вълка. Кучето и вълка са устроени така, че да не се хранят редовно без това да довежда до заболяване и проблеми с храносмилателния тракт. Много развъдници оставят дори кучетата си гладни един ден в седмицата.

Когато храним с енергийно - плътна храна например: ALLEVA или   ESSENTIAL (изключително висока усвояемост над 90%) има вероятност да превишаваме дозата за деня и да прехранваме животното. Когато това се случва кучето получава повече енергия от необходимата му за ежедневните нужди. Тези кучета след 7-8 дни хранене се прочистват (не ядат един ден), защото са натрупали прекалено много енергия. Това не трябва да притеснява собственика защото кучето няма да отслабне или да си влоши кондицията.

Ако кучето не яде един или два дни не е притеснително. Кучетата умеят перфектно да балансират енергията и да не натрупват прекалено много запаси в мазнини.

За кучето е нормално да пропуска хранене от време на време за него не е нормално да се храни редовно.

Не правете грешка да карате насила кучето да се храни и да овкусявате храната с други храни.

Така ще получите едно злоядо куче, което се налага над собственика си. Обикновено тези кучета изглеждат по-зле от техните събратя, които не са разглезени.

Кучетата, които са хранени с кокали обикновено имат гастрит или язва. Тези животни изпитват болка при приемането на храна и много често не се хранят както трябва и слабеят.

Подбирайте внимателно храната с която ще храните, защото не всички марки са качествени.

При хранене с евтина (некачествена) суха храна почти никога не се случва кучето да отказва да яде - защото храната е с много ниско съдържание на енергия и ниска усвояемост. Кучето се чувства винаги гладно.

При храненето с висококачествена храна кучето усвоява висок процент от енергията на храната и в повечето случаи се прехранва. Когато едно куче се прехранва няколко дни то се нуждае от почивка. Неговият организъм има запас от енергия и затова кучето почива някои дни без да се храни. Това е напълно нормално и няма място за притеснение.

Как да разграничаваме качествените от некачествените марки храни?

Не всички марки на пазара са качествени - повечето, които се продават в хипермаркета са с доста ниско качество. В тях се съдържа основно глутен, царевица, пшеница и нискокачествена мазнина. Баланса на витамини и минерали е трагичен.

Търсете храни, които имат ниско съдържание на въглехидрати и избягвайте тези с глутен. Дори в скъпи марки храни като Роял Канин, Хилс и Пурина се съдържа много глутен и пивоварен ориз, което означава, че храната е произведена със съставки, които се използват за угояване на телета, но не са подходящи за хищници, каквито са кучетата и котките.

Днес вече има храни, които са произведени без зърно! С 0 % зърно!

Такива марки са ALLEVA (Италия), ESSENTIAL (Англия), OPTIMA NOVA (Испания), Planet Pet (Финландия). Това е най-доброто, с което можете да храните вашият любимец.

 

ALLEVA Италиански холистични, натурални, БЕЗ ЗЪРНО храни за кучета и котки

ВСИЧКО ЗА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ!!!

ВСИЧКО ЗА АКВАРИСТИКАТА