МОДЕРНИ, ПРАКТИЧНИ, УДОБНИ
line decor
  
line decor

ПОЛЕЗНИ СТАТИИКАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ...

 

За контакти и индивидуални поръчки: 0898 327 925 0897 98 14 79 e-mail: office@dogyfashion.com

 

ВИТАМИНИ ЗА КУЧЕТА И КОТКИ

 

Витамините са основни хранителни вещества - наред с белтъците, мазнините, въглехидратите и минералните соли. Те са регулатори на обменните процеси като основното им действие е каталитично.

Необходими са за нормалното протичане на всички реакции в организма, за усвояването на хранителните вещества, за растежа и възстановяването на клетките и тъканите.

Редовният им прием повишава имунитета и устойчивостта на организма към неблагоприятните фактори на околната среда, подпомага кръвотворенето, функциите на черния дроб и жлезите с вътрешна секреция.

Витамините са необходими за нормално използване на белтъците, мазнините, въглехидратите и минералните соли. При тяхната липса или недостиг обмяната на тези хранителни вещества се нарушава.

Липсата на отделни витамини може да причини недостатъчно усвояване на другите. Тяхната биологична активност в голяма степен зависи от съдържанието на белтъчини в храната. Недостигът на белтъци нарушава усвояването на витамините С, В1, В2, каротин и др. Затова при белтъчна недостатъчност настъпва и витаминна, въпреки достатъчния внос на витамини с храната. При правилно организирано рационално хранене с качествена суха храна (в България качествените марки не са повече от 4-5), организмът получава всички витамини и не се налага допълнителен внос на витаминни препарати.

При хранене с домашно приготвена храна задължително трябва да се добавят витамини. Най-подходящи са канадските витамини на XtraCare. Това е компания за професионални хранителни добавки за кучета и котки.

На кучешкия и котешки организъм не му достигат витамини не само през пролетта, но и през останалите сезони. Няма друг начин за набавяне на витамини освен чрез качествена храна (HERITAGE, Gilpa, D-r John) или добавянето им допълнително под формата на таблетки или паста.

Не трябва обаче да се отнасяме към витамините като към лекарства. Да не забравяме, че те не лекуват, а помагат на организма да работи правилно. Известни са отрицателните последствия от предозирането на витамини А и D, многократно превишаващи нормата, но предозирането на всички останали витамини дори 10 пъти трудно би довело до странични ефекти.

 

 ТУК МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ГОЛЯМА ГАМА ОТ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ВАШИТЕ ЛЮБИМЦИ:

 

- ЗА КУЧЕТА

 

- ЗА КОТКИ


ВСИЧКО ЗА АКВАРИСТИКАТА
 
 

NUTRAM